• Werken jullie op zondag?

  Wij permitteren ons om op woensdag en zondag onze vrije dagen te nemen. Er kan een uitzondering gemaakt worden. Voor op de zondag betekend dat een meerprijs.

 • Zijn de tenten waterdicht?

  Onze tenten zijn van canvas en hebben naden. Op deze naden kan de tent aan de binnenkant gaan zweten. Bij langdurige of hevige regen kan dit er voor zorgen dat er, door ophoping en verzadiging, hier en daar een druppel naar beneden valt. Dit gebeurt meestal aan de zijkant van de tent. Wij verhuren al vanaf 2000 deze tenten. Eén maal is een feestje in het water gevallen door een wolkbreuk.

 • Wat zijn dingen, die canvas tenten met zich meebrengen, waar we rekening mee moeten houden?

  Bijvoorbeeld, dat je de canvas zijkanten nooit nat mag oprollen (schimmel). Deze moeten dan uitgerold, rechtop tegen een heg of schuur drogen. Bij afbouw doen wij dit natuurlijk wel want wij hangen ze snel thuis te dogen. Ook zijn crêpepapier, confetti en slingers uit den boze, deze geven af en de kleurschade is onherstelbaar, alsook pas geverfde zelfknutsels en brouwsels die men tegen de tent zou willen plaatsen.

 • Zijn de tenten brandvertragend behandeld?

  De tenten zijn allemaal gecertificeerd behandeld met een brandwerend middel. U betaald echter €1,20 per m² tent oppervlak als u een certificaat wilt hebben om aan de brandweer of andere instanties te overleggen. Dat hoeft voor een besloten feestje meestal niet en daar kunt u dan ook kosten besparen.

 • Wat zijn de exacte maten van de tenten?

  Klik op de plaatjes van de tentenverhuur pagina op www.mooietenten.nl voor de specificaties van elke tent. De binnenmaat is de maat van de tent zelf, gemeten als je binnen in de tent staat. De opzetmaat is de binnenmaat vermeerderd met de extra ruimte die nodig is om de tent te verankeren met 'haringen' en scheerlijnen. Om een tent te kunnen plaatsen moet de binnenmaat vrij en vlak zijn, echter met een scheerlijn kunnen we wel wat improviseren en een boom of stuik omzeilen.

 • Hoeveel mensen kunnen er in een specifieke tent?

  Men rekent bij tentenverhuur ongeveer 1 m² per persoon bij een staande receptie. In een grote tent kunnen vaak iets meer mensen. Bij een kleine tent net iets minder. Als u met tafels en stoelen wilt eten, een podium of een bar in de tent plaatst, raden wij u aan om zelf de oppervlakte indeling te maken d.m.v. een rastertekening. De ervaring leert dat bij droog weer veel mensen ook buiten de tent feesten.

 • Wie bouwt de tenten op en af en wat kost dat?

  De mensen van mooietenten.nl tentenverhuur doen dit en is bij de prijs inbegrepen. Wij rijden de tenten met de bus omhoog m.b.v. touwen. Wanneer de locatie de bus niet toelaat, hebben we 5 minuten hulp van 3-4-5 of 6 (afhakelijk van de grootte van de tent) vrijwilligers van uw kant nodig bij opbouwen, de mensen van mooietenten.nl tentenverhuur breken zelf af en dan is er geen hulp nodig.

 • Kunnen de tenten helemaal open en helemaal dicht?

  Alle tenten van mooietenten.nl tentenverhuur kunnen helemaal open (vliegen). Bijna alle tenten kunnen ook voor het grootste gedeelte gesloten worden met zijkanten. Openingen dienen in overleg gemaakt te worden. Sommige tenten hebben specifieke plek waar een deur of opening gemaakt kan worden.

 • Kunnen de tenten op een harde ondergrond staan?

  Alleen de frame tenten (tent Makhzen) kunnen op een harde ondergrond staan. De rest van de tenten zijn spantenten die m.b.v. haringen en scheerlijnen worden uitgespannen. Houdt u rekening met ondergrondse leidingen (lees alg. voorw.). Op een ondergrond die bestaat uit klinkers of stoeptegels kunnen ook de spantenten gebouwd worden. De klinkers moeten dan gelicht kunnen en mogen worden (vooraf testen) om de ankers te slaan. mooietenten.nl tentenverhuur houdt zich niet verantwoordelijk voor eventuele schade aan de klinkers, tegels en/of leidingen. 

 • Wat is de ideale ondergrond voor jullie tenten?

  Gras, op wit zand zetten we ook tenten op. Zwarte grond is uit den boze. Onze Makhzen tentjes kunnen ook op verharde ondergrond staan.

 • Bouwen jullie ongeacht de weersomstandigheden tenten op?

  Regen, sneeuw of hagel deert ons niet; het vertraagt wel enigszins de opbouwprocedure. Bij een wolkbreuk wachten we even tot het weer droog is. Bij windkracht 5-6 kunnen we niet meer verantwoord een tent opbouwen. We voeren geen discussie over hoe hard het nu waait. Wij bepalen zelf wanneer we het onveilig vinden (windvlagen).

 • Wat houdt een eventdag in?

  Het is de dag waarop het event gehouden wordt. Voor een extra eventdag betaald u 50% van de eerste eventdag. de 2de 25% en de derde 15%. U kunt zich voorstellen dat wij piekmomenten hebben in het hoogseizoen en zeker op populaire weekeindes. De tijden van op en afbouw worden dan ook bepaald door het 'wie het eerst komt, het eerst maalt' principe. Uiteraard gaat dit in goed overleg met de klant. Het kan dus voorkomen dat we pas laat op de opbouw dag kunnen bouwen, en vroeg op afbreekdag komen afbreken. U betaald dus niet voor de bouw en afbreek dagen maar voor de event dagen.

 • Wat houden droogkosten in?

  Tenten worden gewoon nat ingenomen. De accessoires dienen echter schoon en droog retour te komen. Tapijten dienen gestofzuigd te zijn als u ze inlevert. Wanneer tapijten dusdanig verontreinigd zijn dat deze een industriële reiniging nodig hebben komen deze kosten voor de huurder: De kosten hiervan zijn € 90,- per tapijt.

 • Hebben jullie ook houten vloeren?

  Wij verhuren geen vloeren. Doordat de transportkosten van een houten vloer hoog zijn, huurt u het beste een houten vloer bij u in de buurt. Wij kunnen i.v.m. transport daar niet mee concurreren. Zoek bijv. naar 'partyverhuur' in uw regio voor een vloer.

 • Welke wordt eerst geplaatst, de houten vloer of de tent?

  Eerst de vloer, dan zetten wij de tent er bovenop. Rondom de vloer dient ruimte te zijn voor het uitspannen van de scheerlijnen +/- 2m.

 • Waarom is een houten vloer verplicht bij het huren van tapijten en kussens?

  Bij regen loopt het water vaak onder de zijkant door de tent in. Om de tapijten (en kussens) droog te houden is dus een vloer nodig. Als geen accessoires gehuurd zijn is een vloer natuurlijk niet verplicht. Wel is deze aan te raden. Een vloer verhoogt het comfort aanzienlijk. Het is vlak (dansen), minder vocht (uitdamping van de grond), warmer en heeft een betere uitstraling.

 • Kun je ook alleen rekwisieten huren?

  Alle accessoires en rekwisieten kunnen ook los gehuurd worden.

 • Is er verlichting nodig in jullie tenten?

  Veel van onze tenten zijn verduisterd, zie specificaties, en dus donker. Overdag zijn ze ook donker, zeker als ze helemaal dicht zijn. Onze traditionele Marokkaanse lampen geven meer sfeer dan licht. Bijlichten van het geheel is dan ook vaak nodig. Hierbij kunt u denken aan prikkabel (feestlint verlichting) of het gebruik van meerdere lampen.

 • Mag jullie koperwerk ook buiten staan?

  Bij gegarandeerd droog weer vinden we dat niet erg. Bij wisselvallig en vochtig weer absoluut niet. De regen en vocht zal het gele koper snel veranderen in een groene aanslag welke weer moeilijk te verwijderen is.

 • Wat als mijn vraag hierboven niet bij staat?

  Bel Emiel 06-55773941 tot 18:00 uur of mail naar info@mooietenten.nl, wij proberen altijd snel te reageren.